RIBOLOVCI U AKCIJI Skresovi postali omiljeno gradsko okupljalište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešničko športsko ribolovno društvo Ilova vrlo je aktivno, što potvrđuju brojna državna i međunarodna ribička natjecanja. Na garešničkom jezeru Skresovi tijekom godine se organiziraju i razna događanja koja privlače goste iz Hrvatske i inozemstva. A kakvi su planovi za ovu godinu, zna njihov predsjednik Dražen Bengez.

– Za ovu, 2020. godinu, imamo dosta događanja na jezeru Skresovi. Mogu najaviti da nam već prvi vikend u 4. mjesecu, 4. i 5. dolazi francuska tvrtka Seasons, proizvođač hrane i opreme, jedan od najjačih u svijetu ribolova. Iznimno mi je zadovoljstvo da su iskazali interes da kod nas organiziraju kup međunarodnog karaktera – rekao je Bengez.
U četvrtom mjesecu organizirat će se i prva Fider liga, tehnika ribolova s hranilicom na dnu. Popunjen je i cijeli peti mjesec, 9. i 10. svibnja održava se Liga veterana invalida, a nakon toga slijedi natjecanje međunarodnog karaktera koje organizira jedna talijanska tvrtka. Garešničko jezero po prvi put će biti domaćin još jednog natjecanja.

– Ono što će kod nas biti održano po prvi put, to je Light Hrvatska, 31.07., 1.08. i 2.08., međunarodno natjecanje jadransko-podunavskih zemalja gdje će kod nas na ribnjak doći natjecatelji iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Mađarske – rekao je Bengez.

Deveti mjesec rezerviran je za tradicionalni “Rujan uz vodu” u sklopu kojeg se održava Fišijada te šaranski kup Ilove, a po prvi put šaranaši će održati i kup Hrvatske. Bengez ističe zadovoljstvo što su za taj prvi put izabrali upravo garešničke vode. Osim brojnih natjecanja, u suradnji s gradom planira se urediti parkiralište za goste i društvena sala u ribičkoj kući.  (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!