ZA VEĆU SIGURNOST Bjelovarski vatrogasci dobili novo vozilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara dobila je novo navalno vozilo. Nakon što je proveden postupak javne nabave, Grad Bjelovar i Javna vatrogasna postrojba nabavili su vozilo vrijedno 2,6 milijuna kuna. U prostorijama postrojbe izvršena je i primopredaja ključeva, gradonačelnik Dario Hrebak uručio ih je zapovjedniku Davoru Đalogu te otkrio više o novom vozilu.

– Nema ništa važnije od sigurnosti građana Bjelovara i zato smo odlučili napraviti najbolju stvar. Upravo je kupljeno novo navalno vozilo i bit će na raspolaganju i građanima Bjelovara, ali i vatrogascima kojima će se sigurno podići standard. A sigurno će biti i još efikasniji u obavljanju svakodnevnih poslova – rekao je Hrebak.

Primopredaji su prisustvovali i predstavnici vatrogasne zajednice te drugi vatrogasni dužnosnici i zapovjednici  javnih vatrogasnih postrojbi. Među njima je bio i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

– Ovo je veliki trenutak za sve građane grada Bjelovara kao i za Javnu vatrogasnu postrojbu. Novim vozilom dodatno je povećana sigurnost građana jer vozilo je možda mali korak za grad, ali veliki za sve vatrogasce u Republici Hrvatskoj – rekao je Tucaković.

Vatrogasnoj postrojbi potrebno je još samo jedno vozilo, a kakvo, otkriva zapovjednik postrojbe Davor Đalog.

– Strateška vozila nisu potrebna u nabavi, no potrebne su autocisterne tj.  eventualno jedna autocisterna. S obzirom na dobru razvijenu vlastitu djelatnost same Javne vatrogasne postrojbe koja omogućava i novi Zakon o vatrogastvu na snazi, iskreno se nadamo ponovno maloj pomoći jedinice lokalne samouprave kako bi i taj problem riješili – rekao je Đalog.

Inače, u 2019. godini bile su 142 intervencije od čega 6 posto izvan područja grada. Zapovjednik Đalog dodaje kako je u ovom trenutku Javna vatrogasna postrojba opremljena 95 posto. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!