BAJS UZVRAĆA UDARAC Hrebak gradske službe koristi za političke obračune!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što se bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, priopćenjem Grada koji potpisuje glasnogovornica Kristina Turković Lovrić, osvrnuo na gradski SDP kojeg, između brojnih optužbi, krivi za aktualnu aferu oko Bjelovarskog sajma, ali i brojna politička zapošljavanja SDP-ovih uzdanica u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, priopćenjem su se oglasili i članovi Nezavisne liste Damira Bajsa. U tekstu stoji kako predsjednik HSLS-a, ujedno i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, koristi službe Grada Bjelovara i glasnogovornicu Grada za svoje političke nakane.

-Naravno da je u politici uobičajeno da se vrše politički napadi, ali putem političke stranke. Korištenje gradskih službi u cilju političkih obračuna koji su plaćeni javnim novcem, nije ni uobičajeno ni dozvoljeno, o čemu svjedoče dosadašnje Odluke Povjerenstva za sukob interesa i stoga je nejasno zašto predsjednik HSLS-a Dario Hrebak koristi Grad Bjelovar za takve stvari – stoji u priopćenju NL Damira Bajsa.

Kad je riječ o političkim zapošljavanjima, u priopćenju se Hrebaku uzvraća jednakom mjerom.

– Naznačujemo da se mi ne brinemo za predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka jer on je u čvrstoj koaliciji s HDZ-om i na državnoj i na lokalnoj razini. Tomu svjedoče i pročelnici u Gradu Bjelovaru koji su tamo ispred HDZ-a. Međutim i drugi partneri Daria Hrebaka dobili su svoje mjesto u Gradu, pa je on tako imenovao pročelnicom Jasnu Grgić Škaurin, gdje je i sam naznačio da se radi o članici političke stranke ABB, koja je jedna od njegovih koalicijskih partnera – stoji u priopćenju Nezavisne liste. Navode se tu i druga imenovanja u upravnim i nadzornim odborima koja navodno uključuju osobe s Hrebakove izborne liste, ali i liste koalicijskih partnera.

-Ono po čemu se Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija razlikuju jest da je u Gradu moguće da vijećnik s liste gradonačelnika prijeti gradskom službeniku na radnom mjestu, u radnom vremenu, radi obavljanja njegovog posla, a da gradonačelnik ništa ne poduzima. To se u Županiji ne bi moglo dogoditi – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Mario Preskočil, politički tajnik Nezavisne liste.

Prepucavanjima između dvije političke stranke ovdje, očito, neće biti kraj. Već za sutra, Gradski ogranak HSLS-a najavio je tiskovnu konferenciju ispred zgrade Županije pod nazivom “Postaje li Bjelovarsko – bilogorska županija Zavod za zapošljavanje SDP-a”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!