INICIJATIVA HSLS-a Stigao odgovor na poziv za ujedinjenje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB/BJELOVAR – Sa sjednice Predsjedništva HSLS-a, predsjednik te stranke, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, pozvao je stranke liberalnog centra na ujedinjenje i zajednički nastup na sljedećim parlamentarnim izborima.

-Borba protiv korupcije, povećanje transparentnosti, uvođenje digitalizacije… Sve je to politička agenda koju HSLS dijeli s još nekoliko političkih opcija, kao što su stranke Pametno, Start i Lipa – kazao je Hrebak, otkrivajući kako s nekim strankama i pojedincima već pregovara. Hrebak je usto biračima poručio kako HDZ i SDP nisu rješenje, već problem, te time potvrdio raniju tvrdnju kako po isteku mandata ove Vlade više ne kani surađivati s trenutnim koalicijskom partnerom, HDZ-om.

A iz odgovora koji je dobio od stranaka koje je otvoreno pozvao na suradnju, a koje prenosi portal Liberal.hr, čini se kako bi mu upravo trenutni savez s HDZ-om mogao predstavljati problem prilikom sastavljanja nove političke slagalice.

Iz stranke Pametno Hrebaku su odgovorili kako poštuju novi pravac djelovanja koji nastoji implementirati kao gradonačelnik Bjelovara, no trenutna suradnja HSLS-a s HDZ-om na nacionalnoj razini toj stranci predstavlja ozbiljnu prepreka za bližu suradnju. Start Dalije Orešković pohvalio je Hrebakovu inicijativu te su poručili kako su spremni razgovarati, no također napominju kako je pritom izuzetno važno da HSLS prekine suradnju s HDZ-om. U Lipi pak ističu kako su spremni surađivati sa svojima koji podržavaju ciljeve za koje se i sami bore, kao što su smanjenje poreza, reforma javne uprave, smanjenje intervencija države u gospodarstvo i sl.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!