DOZNAJEMO Povećan broj osoba u samoizolaciji, ali i kršitelja izrečenih mjera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povećava se broj osoba koje su u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji u samoizolaciji. Trenutno ih je 480, potvrdio je Neven Alić, predsjednik županijskog Stožera civilne zaštite. Ujedno je i potvrdio kako su sva tri jučer uzeta brisa iz Bjelovara – negativna. Što znači kako su roditelji, ali i dijete po koje su došli djelatnici hitne pomoći negativni na koronavirus. Podsjetimo, cijela Hrvatska jučer se digla na noge nakon što je izašla vijest kako su neodgovorni roditelj pozvali hitnu pomoć zbog svojeg djeteta, „zaboraviviši“ pritom spomenuti kako im je izrečena mjera samoizolacije. Stoga su djelatnici hitne pomoći morali također otići u samoizolaciju.

Inače, osim povećanog broja osoba u samoizolaciji, povećava se i broj kršenja samoizolacije, što nam je potvrđeno iz Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske.

-S današnjim danom imamo 39 dojava naših sugrađana o mogućim kršenjima samoizolacije. U nadležnosti policijske postaje Bjelovar prijavljene su 24 dojave, četiri iz Daruvara, šest iz Garešnice, četiri iz Čazme i jedan slučaj prijavljen je na području nadležnosti PP Grubišno Polje – kazali su nam iz PU bjelovarsko – bilogorske. Nakon izlaska policijskih službenika i provjere svih dojava ustanovljeno je ukupno pet slučajeva u kojima su osobe uistinu prekršile mjere samoizolacije.

-Sustav nam je tako posložen da čim upišemo imena i prezimena osoba u računalo, vidimo je li toj osobi izrečena mjera samoizolacije ili ne. Ako je riječ o izrečenoj mjeri, policija izlazi na teren i provjerava sve detalje – ističi iz PU.

Jedan takav slučaj zabilježen je u Novoj Rači, jedan u naselju nadomak Garešnice, dva u naseljima nadomak Bjelovara i posljednji je slučaj osobe koja je jučer „ušetala“ u bjelovarsku policijsku postaju. Dodajmo, policija provjerava sve dojave građana o eventualnom kršenju samoizolacije, no isto tako, mole građane da se suzdrže od bizarnih prijava, kojih, kako saznajemo, ovih dana također ima mnogo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!