NEVJEROJATNO Brojne prijave kršitelja samoizolacije zabrinule i prvog čovjeka grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grad Grubišno Polje ovih dana zaprima anonimne prijave da osobe s područja grada ne poštuju mjere samoizolacije koja im je propisana. O tome je Grad izvijestio sva potrebna nadležna tijela kako bi se u skladu s propisima situacija ispravila, a osobe prestale slobodno kretati i time ugrožavati sve ostale. Kako bi se spriječilo širenje zaraze virusom COVID-19, gradonačelnik Zlatko Mađeruh morao je reagirati.

– Ja na anonimne pozive obično ne odgovaram, ali procijenio sam da je potrebno reagirati. Oglasio sam se i javio nadležnima jer ne želim da se ovakve stvari događaju – kaže Mađeruh. 

FOTO: GRAD GRUBIŠNO POLJE

Zaprimljene dojave dalje su proslijeđene policiji i sanitarnoj inspekciji jer, kaže Mađeruh, možda ih oni mogu bolje kontrolirati.

– Određene službe možda bolje mogu iskontrolirati cijelu situaciju, ali isto tako htio sam upozoriti te osobe, ako su kršioci, da se nastoje pridržavati mjera – ističe Mađeruh.

Iz Grada se zahvaljuju prijaviteljima jer ovakav postupak u interesu je cijele zajednice. Inače, zaposlenici Gradske uprave rade u smanjenom opsegu, većinom koriste mogućnost rada od kuće, a važno je spomenuti kako je organiziran dežurni portir koji pazi na svaki ulazak u zgradu grubišnopoljske Gradske uprave. Naime, u istoj se zgradi niz ustanova poput HZZ-a, državnog inspektorata, porezne uprave i katastra tako da je važno ograničiti nepotrebne ulaske. Dežurna čistačica pak, brine o konstantnom dezinficiranju ulaza, kvaka i prostora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!